De reisorganisatie goed kiezen

Bookmark and Share


Marie-Noëlle denkt reeds aan haar volgende vakantie. Ze stelt zich vragen over de verschillende mogelijkheden die haar geboden worden.
Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Een boottocht, een ontbijt, een lunch, een fiets… allemaal gratis?

Pierre en Anne krijgen op een dag een wel heel mooie brief in hun brievenbus. Ze worden beiden uitgenodigd op een dagtocht volgestouwd met allerlei leuke activiteiten die ook nog eens geheel gratis is. Op de koop toe krijgen ze een fiets, want als bij toeval zijn ze de uitverkoren winnaars van een grote tombola. En ook dat is nog niet alles, er komt nog een gratis levensmiddelenpakket bovenop. Hoewel het woord 'gratis' lustig overal wordt rondgestrooid zou toch een bijdrage van € 14,95 per persoon moeten worden betaald. Maar kan dat opwegen tegen de vele voordelen? Het eerste van drie delen van de brief ziet u hieronder: ...

Hoe reageren als je het slachtoffer bent van een gauwdief in het buitenland? Als de consument na de diefstal geen geld meer beschikbaar heeft, kan hij...
Aan zichzelf een postmandaat in het buitenland laten sturen. Let wel op de hoge kosten: meer dan 20 euro om 150 euro te laten sturen.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.