De reisorganisatie goed kiezen

Bookmark and Share


Marie-Noëlle denkt reeds aan haar volgende vakantie. Ze stelt zich vragen over de verschillende mogelijkheden die haar geboden worden.
Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Bewaartijd voor documenten

Consumenten stellen zich vaak vragen over hoelang documenten zoals facturen, onkostennota’s, vonnissen, bankuittreksels, verzekeringspapier enzovoort bewaard moeten worden. Het is niet nodig alles te bewaren, want dat vraagt veel bergruimte en een onfeilbaar klassement, maar alles weggooien of vernietigen kan ook voor problemen zorgen, want er kan altijd nog een klacht of een betwisting de kop opsteken achteraf. De bewaartijd van wat bijgehouden moet worden, verschilt naargelang het soort document. Een grondbeginsel De bewaartijd voor een privaat document wordt bepaald in functie van de periode gedurende welke een consument een schuld kan opvorderen of opgevorderd kan zien worden en waarvan hij moet kunnen bewijzen dat ze al betaald werd. Is die periode verstreken, dan speelt de ...

Vakantietips
Het goede moment kiezen. September is de maand voor de goede zaakjes. Reizen zijn minder duur en er is toch nog volop zon. In tijden van crisis willen touroperators de vliegtuigen snel volstouwen en bieden ze soms gekraakte prijzen aan om de consumptie te stimuleren. Vertrek en aankomst buiten het weekend zijn soms voordeliger. Maar in bepaalde luxehotels is een weekendnacht (zondagnacht) vaak minder duur.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.