Problemen… en oplossingen bij aankopen op het internet

Bookmark and Share


Vincent koopt almaar vaker producten op het internet. Recent nog kocht hij voor zijn zoontje een splinternieuwe elektrische step via een Franse website. Die knul was uiteraard in de wolken met zulk een geschenk, maar zijn geluk was van korte duur: het apparaat heeft maar één keer gewerkt en daarna niet meer vanwege een probleem met de batterij.

Vincent stuurde daarop meerdere mails naar de betrokken verkoopsite met de vraag om het artikel in te ruilen, wat volgens de wettelijke garantie zijn volste recht is, maar hij kreeg niet de minste respons. Er kwam zelfs geen reactie op zijn aangetekende brief met ontvangstbevestiging

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Taxi: een handig vervoermiddel in een vreemde stad, maar let toch ook een beetje op...!

Ibrahim is als toerist op bezoek in Tunis. Hij wil graag al een kleine stadsverkenning maken en dan naar zijn hotel, dus stapt hij in een taxi. Die chauffeurs kennen de stad als hun broekzak en kunnen doorgaans ook wel typische lokale weetjes vertellen en tips geven. De rit verloopt heel aangenaam en de chauffeur blijkt inderdaad een vat vol toeristische informatie te zijn... Zo prijst hij op een gegeven moment ook een plaatselijke versnapering aan en stopt hij meteen ook (dubbel geparkeerd) op een plek waar hij een winkeltje of kraampje aanwijst waar Ibrahim de betreffende lekkernij kan kopen. Ibrahim stapt vol goed vertrouwen en nietsvermoedend uit, gaat die lekkernij kopen, ... maar stelt vast dat de taxi ondertussen doorgereden en verdwenen is... met zijn bagage (inclusief draagbare ...

Een goede financiële belegging
Let erop dat u een belegging kiest die overeenstemt met uw beleggersprofiel. Zeg duidelijk aan de verkoper welk type belegging u kiest (bijv. met kapitalisatie of met gewaarborgde intrest). Als de gekregen informatie niet duidelijk is, moet u de verkoper om meer uitleg vragen. Onderteken nooit een document zonder het te lezen.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.