Problemen… en oplossingen bij aankopen op het internet

Bookmark and Share


Vincent koopt almaar vaker producten op het internet. Recent nog kocht hij voor zijn zoontje een splinternieuwe elektrische step via een Franse website. Die knul was uiteraard in de wolken met zulk een geschenk, maar zijn geluk was van korte duur: het apparaat heeft maar één keer gewerkt en daarna niet meer vanwege een probleem met de batterij.

Vincent stuurde daarop meerdere mails naar de betrokken verkoopsite met de vraag om het artikel in te ruilen, wat volgens de wettelijke garantie zijn volste recht is, maar hij kreeg niet de minste respons. Er kwam zelfs geen reactie op zijn aangetekende brief met ontvangstbevestiging

Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Internetvirus vermomt zich als politie!

Laurent is een echte nerd. De term klinkt misschien wat pejoratief, maar Laurent is dan ook echt verknocht aan zijn computer en gebruikt daarbij steevast het internet. Tijdens het surfen blokkeert de computer van Laurent echter en verschijnt er een scherm van de politie. Het scherm laat geloven dat de blokkering het werk is van eCops, het meldpunt van de politie voor internetcriminaliteit. Laurent leest aandachtig de melding van de politie, die hem een aantal inbreuken op de Belgische wetten ten laste legt. Zo zou hij zich schuldig gemaakt hebben aan spamming, kinderporno, piraterij en auteursrechtelijke inbreuken. Om opnieuw zijn computer en het internet te kunnen en mogen gebruiken, moet Laurent enkele van zijn gegevens intikken en een bepaald bedrag overschrijven, als boete aan de ...

U wilt meer geld hebben?
Aarzel niet om op het psychologisch meest geschikte moment om een loonsverhoging te vragen. Ga eventueel ook eens op zoek naar een andere job om de waarde van uw baan op de arbeidsmarkt te kennen.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.