Mobile Website van het OIVO raadpleegbaar op uw GSM

Arnaque
Décodage
Conseil
Votre avis
Eveneens lezen
Bookmark and Share


Vanaf heden zult u via uw GSM of Smartphone heet van de naald op de hoogte gehouden worden van de allernieuwste acties en aanklachten vanuit het OIVO via het volgende adres: m.oivo.be.
Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Ecoseks: gebruiksaanwijzing

Hebt u al gehoord van ecoseks, de nieuwe trend die erin bestaat te vrijen op een ecologische manier? Gebruiksaanwijzing: Kies een partner die met duurzame ontwikkeling begaan is: iemand die de eigen ecologische voetafdruk beperkt houdt, afvalstoffen sorteert, organisch afval composteert, het energieverbruik laag houdt en de productie van broeikasgassen binnen de perken houdt. Er bestaat zelfs een website die ecologische dates aanbiedt: ewsingles.com (Earth Wise Singles).Om ecologisch te vrijen: doe de lichten uit (of vrij overdag als je het lichaam van je partner wil zien), beperk het gebruik van genetisch gemodificeerde producten, zoek naar afrodisiaca op basis van planten of fruit in plaats van oesters en andere zeevruchten als pepmiddel te gebruiken, kies een pesticidenvrije plaats ...

Veilig online kopen op een commerciƫle website in het buitenland
Alvorens de bestelling te valideren, moet de consument het detail en de totale prijs nazien en de eventuele fouten verbeteren. Dubbelklikken stelt de consument in staat om te weten op welk moment hij gebonden is. De eerste klik valideert de bestelling na verificatie en de tweede klik bevestigt de bestelling.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.