Mobile Website van het OIVO raadpleegbaar op uw GSM

Bookmark and Share


Vanaf heden zult u via uw GSM of Smartphone heet van de naald op de hoogte gehouden worden van de allernieuwste acties en aanklachten vanuit het OIVO via het volgende adres: m.oivo.be.
Ontdek de nieuwste voorbeelden van consumentenbedrog


Paswoord vergeten? klik hier
Tip : Om de meest recente voorbeelden van consumentenbedrog te ontvangen, schrijf u in
Een boottocht, een ontbijt, een lunch, een fiets… allemaal gratis?

Pierre en Anne krijgen op een dag een wel heel mooie brief in hun brievenbus. Ze worden beiden uitgenodigd op een dagtocht volgestouwd met allerlei leuke activiteiten die ook nog eens geheel gratis is. Op de koop toe krijgen ze een fiets, want als bij toeval zijn ze de uitverkoren winnaars van een grote tombola. En ook dat is nog niet alles, er komt nog een gratis levensmiddelenpakket bovenop. Hoewel het woord 'gratis' lustig overal wordt rondgestrooid zou toch een bijdrage van € 14,95 per persoon moeten worden betaald. Maar kan dat opwegen tegen de vele voordelen? Het eerste van drie delen van de brief ziet u hieronder: ...

Goed afdingen: hoe doe je dat?
Draag geen enkel kledingstuk of accessoire van een duur merk: de verkopers hebben een geoefend oog voor alle uiterlijke tekenen van rijkdom.
De belangrijkste Belgische organisaties die hieronder vermeld staan, houden zich vooral bezig met gevallen van bedrog en de bescherming van de consument.